news_inside_bannner

Животински ултразвук VS човечки ултразвук

Според мојот впечаток, зборот Б-ултразвук се чини дека е ексклузивен за човечки суштества.Ние користиме Б-ултразвук само кога одиме во болница да посетиме лекар.Дали животните сè уште имаат потреба од тоа?

Според мојот впечаток, зборот Б-ултразвук се чини дека е ексклузивен за човечки суштества.Ние користиме Б-ултразвук само кога одиме во болница да посетиме лекар.Дали животните сè уште имаат потреба од тоа?
Се разбира, како жив живот, животните мора да имаат и природни закони како што се раѓањето, староста, болеста и смртта.Земете ја машината за ултразвук Б за пример, таа не ја користат само луѓето, туку и животните.
Значи, дали има некаква врска и разлика помеѓу двете?
Пред сè, се разбира, предметите се различни.Објектите споменати овде не се само луѓе и животни, туку и различни места за откривање.Б-ултразвукот што го користат обичните луѓе се користи за откривање дали жената е бремена или за следење на феталниот живот за време на бременоста или се користи за испитување на одделни ткива и органи на човечкото тело.
Освен за откривање на состојбата на фетусот, апаратот за животинско Б-ултразвук може да се користи и за испитување на животински масти од грбот, пределот на очните мускули и слично, што е различно од нас.
Второ, волуменот на машината за ултразвук на животните и машината за ултразвук на човекот се исто така различни, бидејќи луѓето можат да соработуваат со инспекцијата, а има многу предмети за инспекција, така што волуменот на машината за ултразвук на човекот е генерално поголем и не треба да се движи напред-назад.Но со тркала што се движат.
Машините за Б-ултразвук на животните се многу помали, бидејќи животните не ги знаат намерите на човечките суштества, не можат да разберат работи како проверка на нивните тела и се спротивставуваат на сите инструменти.Затоа, Б-ултразвучните машини за животни мора да бидат флексибилни и компактни, што е погодно за посета и проверка.Чекај.
Повторно, внатрешните се различни.Во однос на структурата на телото, човечките суштества се единствени, а внатрешноста на телото е исто така многу сложена.Оваа сложеност е далеку неспоредлива со животните.Затоа, различни податоци, различни индикатори за откривање и моќните функции на Б-ултразвук кореспондираат едни со други.
Податоците дека животните треба да се тестираат се релативно мали.Поради различните структури, постојат неколку видови на болести.На крајот на краиштата, животниот век на животните е многу краток, па природно е многу полесно да се провери.
На крајот, тоа е цената помеѓу двете.Од претходните разлики, можеме да видиме и дека инструментите што ги користат луѓето се поскапи од оние што ги користат животните во сите правци.Поради различните вредности, и цените се различни.Ова е најочигледната разлика помеѓу двете.
Всушност, без разлика дали е човек или животно, тоа е во суштина живот, и нема разлика помеѓу високо и ниско.Животните го немаат сложениот начин на размислување на човечкиот мозок, но тоа не значи дека може да не се почитуваат.Да се ​​почитува секое живо суштество и да не се презира поради видовите е најпопуларното знаење во нашата наука.


Време на објавување: Мар-13-2023 година